kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© Gennadiy Poznyakov - Fotolia.comMasz za sobą ciężki dzień pełen pracy i obowiązków domowych? Może uda ci się znaleźć kilka chwil dla siebie? Potrzeba niewiele, aby poprawić sobie nastrój i odpocząć po męczącym dniu. Wystarczy stworzyć we własnej łazience prywatne SPA i wziąć relaksującą aromaterapeutyczną kąpiel. Taki zabieg poprawi nam samopoczucie oraz przysłuży się urodzie i zdrowiu.
 
 
fot. Der-MedTabliczka czekolady, lampka wina, aromatyczna kąpiel - każda z nas ma swoją metodę na chandrę. Kiedy jednak domowe sposoby nie pomagają, warto pozwolić sobie na odrobinę luksusu w salonie kosmetycznym. Aromatyczne zabiegi pozwalają odżywić skórę, rozluźnić napięcie mięśni, a przede wszystkim dostarczyć nam przyjemności.
 
 
fot. marokosklep.comMarokanki od wieków słyną na świecie z urody i pięknej, gładkiej skóry. Pytane, o sposoby pielęgnacji odpowiadają, że używają jedynie kosmetyków naturalnych stosowanych jeszcze przed wiekami. Jedną z tajemnic ich urody jest czarne mydło zwane savon noir, które wspaniale pielęgnuje ciało. Jest mydłem roślinnym w 100 procentach naturalnym.
 
 
fot. Malinowy DwórKiedy cała przyroda budzi się do życia, a słońce zaczyna nieśmiało wyglądać zza chmur, warto pomyśleć, czy nie podarować sobie i swojemu ciału zastrzyku wiosennej witalności? Wszystko po to, aby móc w pełni cieszyć się z wiosny, a latem dumnie prezentować swoje ciało.
 
 
fot. OrasZimowe chłody większości z nas na dobre dały się już we znaki. Dla wszystkich, którzy czują się przemarznięci i marzą o wiosennych promykach słońca podpowiadamy: najlepszy sposób na rozgrzanie to aromatyczna kąpiel lub ciepły prysznic. Wygodne rozwiązania stosowane w nowoczesnej armaturze sprawiają, że kąpiel staje się prawdziwą chwilą relaksu dla ciała i duszy.
 
 
fot. Malinowy DwórSpa kojarzy nam się z bogatą propozycją relaksu dla ciała i duszy. Gabinety i ośrodki odnowy biologicznej nie ustają w poszerzaniu swojej oferty i wprowadzaniu zabiegów opartych na naturalnych materiałach. Ostatnio ogromnym powodzeniem cieszą się zabiegi na bazie wód leczniczych Spa Balneo, czy muszli morskich z Zatoki Kalifornijskiej.
 
 
fot. Malinowy DwórWody o niezwykłych właściwościach odkrywano na całym świecie, ale na szczególną uwagę zasługuje jedna z nich – woda siarczkowa. Wpływ kąpieli siarczkowych na organizm zaczyna się już od momentu kontaktu skóry z wodą poprzez łagodne złuszczanie naskórka a następnie stymulację procesów odnowy.
 
 
fot. DermedNadchodzi jesień - dla jednych to piękna, magiczna pora roku, dla innych czas przesilenia i sezonowych depresji. Co zrobić, by w jesiennej szarudze zachować witalność i radość życia? Jak czerpać energię z deszczu i niskich temperatur? Przede wszystkim należy zadbać o swój biorytm. Zafundować sobie odrobinę relaksu i dać odpocząć skołatanym nerwom.
 
 
© Barbara Pheby - Fotolia.comGdyby nie Szwajcarzy, Hiszpanie, Aztekowie, Majowie i Olmekowie, nie byłoby ani kakao, ani czekoladowych zajęcy na Wielkanoc. Gdyby nie oni, wiele z nas, kobiet, nie szusowałoby po supermarketach jak w slalomie, starając się ominąć te wszystkie czekoladowe pyszności. Od 3 tysięcy lat - bo wówczas hodowano już w Zatoce Meksykańskiej kakaowce - jesteśmy rozpieszczani coraz to nowymi czekoladowymi przysmakami. A zaczęło się niewinnie od indiańskiego napoju z ziaren kakaowca, rozpowszechnionego przez Majów. W XV-tym wieku Hiszpanie sprowadzili kakao do Europy, a cztery wieki później Szwajcarzy stworzyli pierwszą tabliczkę czekolady.
 
 
© lightpoet - Fotolia.comPobyt w saunie oczyszcza ciało i umysł, pozwala zregenerować siły i nabrać energii do działania. To miejsce, do którego nie dociera zgiełk wielkiego miasta.
 
 
Strony: [1] [2] [3] [4] [5] następna »

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »